Dodatak ishrani za oči Nutrof Total

Dodatak ishrani za oči i oštar vid

Jer vaše oči zaslužuju samo najbolje!

Nutrof Total

Nutrof® Total

Dodatak ishrani za oči i oštar vid

ikona kapi s natpisom bez konzervansa

Izuzetna prevencija koja obezbeđuje sve potrebne hranljive materije za očuvanje zdravlja očiju. Ovaj dodatak ishrani, u obliku kapsula, bogat je vitaminima koji imaju antioksidativna svojstva, mineralima, omega-3 masnima kiselinima (EPA i DHA), oku svojstvenim pigmentima (lutein i zeaksantin) i resveratrolom.

Pakovanje: 30 mekih želatinoznih kapsula

ZAŠTO DODATAK ISHRANI ZA OČI NUTROF TOTAL?

Vid je od izuzetne važnosti za kvalitet našeg života. Za dobar vid treba pravilno negovati oči, pogotovu u zrelim godinama. To su potvrdile brojne studije o uticaju različitih hranljivih materija na funkciju oka i prevenciju senilne degeneracije makule.

Jedinstvena formula dodatka ishrani Nutrof Total sadrži sve hranljive materije za koje je dokazano da utiču na zdravlje očiju i to u odgovarajućim količinama. Sastav Nutrof Total neprestano se unapređuje jer prati najnovije smernice u nauci za očni nutricionizam i obezbeđuje da uvek konzumirate najsavremenije hranljive materije za vaše oči, koje su potvrđene istraživanjima. Sastojci, uključujući riblje ulje najviše klase kvaliteta Quality Silver Class i lutein LUTE IN (molekul, najsličniji onom u prirodi) prvoklasnog su kvaliteta jer samo takvi mogu doneti željene koristi.
oči starijeg muškarca
Kako konzumirati dodatak ishrani za oči Nutrof® Total?
Dovoljna vam je samo jedna kapsula dnevno. Kapsula je mala i oblikovana tako da se lako može progutati.

ŠTA SADRŽI NUTROF TOTAL DODATAK ISHRANI?

povrće za zdrave oči
Lutein i zeaksantin
Reč je o sopstvenim pigmentima oka, koji učestvuju u procesu apsorpcije plave i UV svetlosti. Tako sprečavaju stvaranje slobodnih radikala u žutoj mrlji, delu oka koji je odgovoran za oštar vid. Lutein i zeaksantin mogu se konzumirati samo sa hranom ili dodacima ishrani.

Najefikasniji hemijski oblik luteina je slobodni oblik, a upravo njega možete pronaći u Nutrof Total kapsulama.
Omega-3-masne kiseline
Nutrof® Total sadrži omega-3-masne kiseline EPA (40 %) i DHA (20 %) iz izuzetno kvalitetnog ribljeg ulja Quality Silver Class. DHA (dokozaheksanoična kiselina) je važan sastavni deo očne mrežnjače. Pomaže u transformaciji svetlosnog signala u električni, a takođe štiti ćelije fotoreceptora od apoptoze - programirane ćelijske smrti.

DHA podstiče apsorpciju luteina i zato je važno da su DHA i lutein zajedno prisutni u sastavu jedne kapsule, kao u Nutrof Total. EPA (eikozapentaenska kiselina) ima važnu ulogu za zdravlje očiju jer je uključena u regulaciju inflamatornih reakcija i smanjuje nivo triglicerida u krvi.

Resveratrol
Resveratrol je polifenol koji se uglavnom nalazi u crvenom vinu i orasima. Ima antioksidativni, antiupalni efekat i inhibira razvoj, odnosno stvaranje novih neželjenih sudova na mrežnjači.
hrana bogata z omega 3 masnim kiselinama i resveratrolom

starija žena na suncu dobiva vitamin D

narandža je izvor vitamina C
Vitamini
Nedostatak vitamina D povećava rizik od razvoja senilne degeneracije makule. Međutim, čak i ako je ona već razvijena, vitamin D može pomoći jer blagotvorno deluje na upale u početnoj fazi bolesti, a takođe sprečava rast novih krvnih sudova i ožiljaka na tkivima koji se javljaju u kasnoj fazi bolesti.

Vitamin E, poznat i kao „svestrani antioksidant“, prisutan je u očnoj mrežnjači u visokim koncentracijama. Njegov najjači oblik je α-tokoferol, zbog čega se upravo on nalazi u Nutrof® Total dodatku ishrani. Vitamin E štiti biološke ćelijske membrane od oksidativnog stresa, deluje kao hvatač slobodnih radikala i sprečava oksidaciju lipida.

Vitamin C je snažan antioksidant, koji neutralizuje slobodne radikale i tako sprečava oksidativni stres. Takođe značajan je za stvaranje vitamina E. Vitamin C je važan za zdravlje očiju, jer štiti masne kiseline u mrežnim fotoreceptorima očne mrežnjače od oksidativnog stresa.

Pored toga, važan je za sintezu kolagena, imunološki sistem tela i ubrzavanje apsorpcije gvožđa u crevima.
Minerali
U telu nema mnogo cinka ali njegova koncentracija u očima je velika. Doprinosi zdravlju očiju kao moćan antioksidans i hvatač slobodnih radikala, a takođe učestvuje u stvaranju rodopsina, vidljivog pigmenta mrežnjače.

Bakar doprinosi zdravlju očiju kao moćan antioksidans.

Selen je antioksidans i hvatač slobodnih radikala, a istovremeno deluje zajedno sa vitaminom E i cinkom.
hrana bogata mineralima
Dnevna doza (1 kapsula) sadrži:

Vitamini i minerali

vitamin C 60 mg
vitamin E 10 mg
cink 10 mg
selen 25 μg
bakar 0,5 mg
vitamin D 5 μg

Ekstrakt Vitis vinifera

resveratrol 1 mg


Oku svojstveni pigmenti

lutein 10 mg
zeaksantin 2 mg
Esencijalne masne kiseline

riblje ulje Quality Silver Class 330 mg
sa omega-3 230 mg
Nazad na vrh