Blephademodex® za upalu kapaka zbog demodeksa

Sterilne krpice za higijenu kapaka kod infekcije grinjom demodeks

Jer vaše oči zaslužuju samo najbolje!

Blephademodex

Blephademodex®

Sterilne krpice za čiščenje kapaka

ikona kapi s natpisom bez konzervansa

Pravo rešenje za dnevnu higijenu kapaka kod infekcije uzrokovanje grinjom demodeks, kao i za ublažavanje simptoma infekcije ili upale kapaka koju uzrokuje demodeks. Specijalna krpica sa prečišćenim aktivnim ekstraktom ulja čajevca, efikasno uklanja grinje, neguje i intenzivno vlaži kožu hijaluronskom kiselinom.

Pakovanje: 30 sterilnih krpica

ikona kapi s natpisom bez konzervansa

Oči bez konzervansa

Važno je znati da kapi za oči sa konzervansom dugoročno mogu dodatno da pogoršaju simptome suvih očiju i oštetite površinu oka. Stoga, pomozite svojim očima tako što nećete koristiti štetne konzervanse i dozvolite vašim očima da se oporave na siguran način.

Više o tome

KADA KORISTITI BLEPHADEMODEX® KRPICE?

Demodeks grinja je najčešći kožni parazit mikroskopske veličine. Infekcija ovom grinjom može prouzrokovati zapaljenje kapaka (blefaritis). Pojava cilindričnih ljuskica u korenu trepavica ukazuje na to da ste možda zaraženi demodeksom.
Demodeks se ne može ukloniti uobičajenim kozmetičkim sredstvima za čišćenje; preporučujemo negu Blephademodeks krpicama.
Idealne so za:
  • svakodnevnu higijenu kapaka kod infekcije uzrokovane grinjom demodeks,
  • ublažavanje simptoma infekcije ili upale očnih kapaka koju uzrokuje grinja demodeks.

KAKO DELUJU BLEPHADEMODEX® KRPICE?

Sterilne krpice Blephademodex® kombinuju mehaničko dejstvo i efikasnost ekstrakta ulja čajevca (terpinen-4-ol) i tako uspešno uklanjaju ljuske, perut, nečistoće i uzroke infekcija na kapcima i trepavicama, posebno grinje demodeks. Istovremeno, hialuronska kiselina obnavlja, smiruje i pruža prirodnu hidrataciju osetljivoj koži oko očiju. Blephademodex® krpice ne sadrže konzervanse, sapune i dodatne mirise, tako da nakon upotrebe nije potrebno ispirati kapke. Prethodno navedeni sastojci sterilnim krpicama pružaju svež miris, koji ćete osetiti. Sterilne Blephademodex® krpice efikasno ublažavaju simptome povezane sa infekcijom, koju uzrokuje grinja demodeks, poput svraba, peckanja, suvoće, upale ivica kapaka, crvenila ivice kapaka i osećaja stranog tela u oku.

KAKO KORISTITI BLEPHADEMODEX®?

  • Otvorite vrećicu i razgrnite krpicu.
  • Krpicu omotajte oko kažiprsta, tako da njome prekrijete vrh prsta.
  • Zatvorite oko, a zatim nežno prstom, prekrivenim krpicom, dodirnite kapak i koren trepavica .
  • Pažljivo masirajte kapke sitnim kružnim pokretima kako biste uklonili koru, mrtve ćelije ili sekret.
  • Držite oko zatvorenim još 15 sekundi nakon upotrebe.
  • Ponovite na drugom oku sa novom krpicom.
Budući da je životni ciklus grinje demodeks 19 do 28 dana, sterilne Blephademodex® krpice treba koristiti svakodnevno tokom 4 nedelje, najbolje uveče, kako bi efikasno eliminisale grinje. Ako nosite kontaktna sočiva, uklonite ih pre upotrebe krpica.


ČAJEVAC U BORBI PROTIV DEMODEKSA

ulje čajevca pomaže protiv demodeksu

Pokazalo se da je ulje čajevca najuspešnije sredstvo u borbi protiv demodeksa. Poznato je po izuzetnom antimikrobnom i antiupalnom delovanju. Budući da ulje čajevca izaziva osećaj peckanja kada se koristi oko očiju, upotrebljava se samo njegov najaktivniji sastojak - terpinen-4-ol. Ulje čajevca dobija se od čajnog drveta, koje se zove čajevac iz porodice Myrtaceae, a koje raste u Australiji. Njegova lekovita svojstva prvi su upotrebljavali australijski Aboridžini.

Nazad na vrh