Blephademodex za upalu kapaka zbog demodeksa

Sterilne krpice za higijenu kapaka kod infekcije grinjom demodeks

Jer vaše oči zaslužuju samo najbolje!

Blephademodex

Blephademodex®

Sterilne krpice za čiščenje kapaka

ikona kapi s natpisom bez konzervansa

Pravo rešenje za dnevnu higijenu kapaka kod infekcije uzrokovanje grinjom demodeks, kao i za ublažavanje simptoma infekcije ili upale kapaka koju uzrokuje demodeks. Specijalna krpica sa prečišćenim aktivnim ekstraktom ulja čajevca, efikasno uklanja grinje, neguje i intenzivno vlaži kožu hijaluronskom kiselinom.

Pakovanje: 30 sterilnih krpica

ikona kapi s natpisom bez konzervansa

Oči bez konzervansa

Važno je znati da kapi za oči sa konzervansom dugoročno mogu dodatno da pogoršaju simptome suvih očiju i oštetite površinu oka. Stoga, pomozite svojim očima tako što nećete koristiti štetne konzervanse i dozvolite vašim očima da se oporave na siguran način.

Više o tome

KADA KORISTITI BLEPHADEMODEX KRPICE?

Demodeks grinja je najčešći kožni parazit mikroskopske veličine. Infekcija ovom grinjom može prouzrokovati zapaljenje kapaka (blefaritis). Pojava cilindričnih ljuskica u korenu trepavica ukazuje na to da ste možda zaraženi demodeksom.
Demodeks se ne može ukloniti uobičajenim kozmetičkim sredstvima za čišćenje; preporučujemo negu Blephademodeks krpicama.
Idealne so za:
  • svakodnevnu higijenu kapaka kod infekcije uzrokovane grinjom demodeks,
  • ublažavanje simptoma infekcije ili upale očnih kapaka koju uzrokuje grinja demodeks.

KAKO DELUJU BLEPHADEMODEX KRPICE?

Sterilne krpice Blephademodex kombinuju mehaničko dejstvo i efikasnost ekstrakta ulja čajevca (terpinen-4-ol) i tako uspešno uklanjaju ljuske, perut, nečistoće i uzroke infekcija na kapcima i trepavicama, posebno grinje demodeks. Istovremeno, hialuronska kiselina obnavlja, smiruje i pruža prirodnu hidrataciju osetljivoj koži oko očiju. Blephademodex krpice ne sadrže konzervanse, sapune i dodatne mirise, tako da nakon upotrebe nije potrebno ispirati kapke. Prethodno navedeni sastojci sterilnim krpicama pružaju svež miris, koji ćete osetiti. Sterilne Blephademodex krpice efikasno ublažavaju simptome povezane sa infekcijom, koju uzrokuje grinja demodeks, poput svraba, peckanja, suvoće, upale ivica kapaka, crvenila ivice kapaka i osećaja stranog tela u oku.

KAKO KORISTITI BLEPHADEMODEX?

  • Otvorite vrećicu i razgrnite krpicu.
  • Krpicu omotajte oko kažiprsta, tako da njome prekrijete vrh prsta.
  • Zatvorite oko, a zatim nežno prstom, prekrivenim krpicom, dodirnite kapak i koren trepavica .
  • Pažljivo masirajte kapke sitnim kružnim pokretima kako biste uklonili koru, mrtve ćelije ili sekret.
  • Držite oko zatvorenim još 15 sekundi nakon upotrebe.
  • Ponovite na drugom oku sa novom krpicom.
Budući da je životni ciklus grinje demodeks 19 do 28 dana, sterilne Blephademodex krpice treba koristiti svakodnevno tokom 4 nedelje, najbolje uveče, kako bi efikasno eliminisale grinje. Ako nosite kontaktna sočiva, uklonite ih pre upotrebe krpica.


ČAJEVAC U BORBI PROTIV DEMODEKSA

ulje čajevca pomaže protiv demodeksu

Pokazalo se da je ulje čajevca najuspešnije sredstvo u borbi protiv demodeksa. Poznato je po izuzetnom antimikrobnom i antiupalnom delovanju. Budući da ulje čajevca izaziva osećaj peckanja kada se koristi oko očiju, upotrebljava se samo njegov najaktivniji sastojak - terpinen-4-ol. Ulje čajevca dobija se od čajnog drveta, koje se zove čajevac iz porodice Myrtaceae, a koje raste u Australiji. Njegova lekovita svojstva prvi su upotrebljavali australijski Aboridžini.

Nazad na vrh